> Homepage > Trainingen > Eerder georganiseerd


Thema-avond

Coming soon..

De overgang

Afgerond

Alsof menstruatie, zwangerschap, bevalling en borstvoeding niet genoeg waren!

De vrouw ondergaat verschillende fases vanaf de pubertijd tot aan de overgang. De overgang is hierbij de meest bijzondere periode is. Ze heeft dan al een hele rit achter de rug, namelijk menstruatie, zwangerschap, bevalling, borstvoeding. Alsof dat nog niet genoeg was, wordt het traject afgesloten door nog een aanpassing in de hormoonhuishouding. De overgang verschilt per persoon, sommigen krijgen opvliegers en stemmingsschommelingen een ander merkt er vrijwel niets van. Het enige dat zeker is, is dat de hormoonhuishouding verandert en de menstruatie uitblijft.

Vrouwen die veel last hebben tijdens de overgang, slikken vaak de pil door. Of ze gebruiken andere hormoonpreparaten om de klachten te verminderen. In de praktijk merken we dat er bij deze vrouwen behoefte is aan informatie en advies. Zij willen weten waar zij goed aan doen, welke alternatieve preparaten zij eventueel kunnen gebruiken en welke andere tips en tricks zij zelf kunnen toepassen.


In deze cursus worden de volgende zaken besproken die u direct kunt toepassen in uw werk:

1. Wat is de achtergrond van de overgang?

2. Hoeveel vrouwen ervaren daadwerkelijk klachten, en waardoor komen die klachten?

3. Wat adviseert de huisarts, welke medicatie wordt toegepast?

4. Wat kunt u voor deze vrouwen betekenen?


Van september t/m november 2018 organiseert Monique Bomers (MB advies & organisatie) op diverse locaties thema-avonden over het adviseren van cliënten over de overgang. Het zijn inspirerende, praktijkgerichte avonden waarin we de nieuwste richtlijnen en inzichten bespreken.


Spreker Mira Assal MSc
Apotheker, Apothekersgroep Leiden VOF
Mira is al jaren apotheker in hart en nieren. Het is haar passie om patiënten te helpen en hen de best mogelijke zorg te bieden.

Doelgroep
De avond is bestemd voor apothekersassistenten, maar ook farmaceutisch consulenten, teamleiders en apothekers zijn welkom. Accreditatie voor assistenten is aangevraagd.

Programma
18:30 uur Inloop, koffie/thee met iets lekkers
19:00 uur Wat is de achtergrond, waardoor komen de klachten?
20:00 uur Pauze
20:15 uur Welke medicatie en wat is het juiste advies aan de balie?
21:20 uur Einde


Meer informatie of vragen?

Bel of mail dan even naar Monique Bomers, telefoon 06-10 90 70 35, of stuur een e-mail naar info@mbadviesenorganisatie.nl


Aanmelden kan via onderstaande button

Deze training is ook incompany te volgen!

Thema-avond

Antidepressiva

(assistenten)

Afgerond

Eén op de vijf Nederlanders gebruikt antidepressiva

Antidepressiva worden heel erg veel gebruikt in Nederland. Er bestaan veel misvattingen hierover, zoals de opvatting dat antidepressiva verslavend zijn of op grote schaal agressie uitlokken. Als assistent word je regelmatig geconfronteerd met vragen over antidepressiva en je wilt dan natuurlijk een goed antwoord kunnen geven. Met deze training wordt heel nadrukkelijk aandacht besteed aan alle aspecten van antidepressiva die voor u als assistente relevant zijn. We gaan aan de slag met de belangrijkste vragen: hoe antidepressiva werken, welke interacties met andere middelen er zijn en of ze nou wel of niet effectief zijn. Als assistente kun je veel betekenen voor de patiënt.


Spreker: Chiel Ebbelaar

Apotheker, klinisch onderzoeker, arts in opleiding

Afdeling Farmaco-epidemiologie & Klinische Farmacologie, Universiteit Utrecht


Doelgroep

De avond is bestemd voor apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten en teamleiders. Accreditatie voor assistenten is aangevraagd.


Programma

19:00 uur Inloop, koffie/thee met iets lekkers

19:30 uur Hoe werken Antidepressiva, welke soorten komen we tegen in de apotheek?

20:30 uur Pauze

20:45 uur Interacties en balietoepassingen

21:45 uur Einde


Meer informatie of vragen?

Bel of mail dan even naar Monique Bomers, telefoon 06-10 90 70 35, of stuur een e-mail naar info@mbadviesenorganisatie.nl


Aanmelden kan via bovenstaande button

Deze training is incompany te volgen!INCOMPANY

Zorgen dat kennis en vaardigheden op peil blijven

Eenvoudig, doelgericht en voordelig: met hele team op cursus in de eigen apotheek of op een externe locatie.

Wilt u in de apotheek extra aandacht besteden aan een thema, een bepaalde groep cliënten of aan een speciaal project? Dat kan natuurlijk via de klassikale thema-avonden. Maar om een cursus of thema-avond echt helemaal te laten aansluiten op uw apotheek, organiseert MB advies & organisatie ook incompany cursussen en thema-avonden. Gewoon bij u in de apotheek. Of op een externe locatie met uw hele team, als dat beter past. En op een datum en tijdstip dat het jullie uitkomt. In principe zijn alle cursussen en thema-avonden van MB advies & organisatie geschikt om incompany te organiseren.


Meer informatie?

Neem contact op met MB advies & organisatie.

Contact

MB ADVIES EN ORGANISATIE

Opgericht in april 2017


Monique Bomers

Torendijk 8

7495 PX AMBT DELDEN

info@mbadviesenorganisatie.nl

Download: Privacyregelement

Privacyregelement

Download: Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden