> Homepage > Trainingen > Eerder georganiseerd > Thema-avond Hartinfarct bij vrouwen is echt anders!


Thema-avond

Hartinfarct bij vrouwen

is echt anders!

Afgerond

Hartinfarct bij vrouwen is echt anders!
Janneke Wittekoek, de cardiologe en het vrouwenhart
Terecht is er de laatste tijd meer aandacht voor hart en vaatziekten bij vrouwen. Zeker nu we weten dat het hartinfarct bij jonge vrouwen nogal eens wordt ‘gemist’ door de artsen. Dit komt onder andere doordat de symptomen vaak anders en minder duidelijk zijn dan bij mannen. Soms worden mogelijke signalen voor hart- en vaatziekten ten onrechte afgedaan als overgangsklachten, of (pre)menstruele klachten. Bovendien zijn de risicofactoren voor vrouwen anders dan voor mannen. We moeten nog veel meer onderzoek doen en vooral heel goed luisteren naar de klachten. Goede communicatie, snelle diagnose, (preventieve) medicatie en nauwkeurige begeleiding is erg belangrijk.


Spreker: Janneke Wittekoek, algemeen cardioloog en expert op het gebied van het vrouwenhart.

Data en locatie:
woensdagavond 3 april Hengelo
woensdagavond 10 april Groningen

Tijd: 18:45 uur koffie/thee, starten om 19:00-20:30 uur (na afloop consumptie gelegenheid tot bijpraten met collega’s)
Kosten: 69,- euro excl.BTW


Janneke Wittekoek is cardiologe, gezondheidswetenschapper en oprichtster van de HeartLife Klinieken in Utrecht. Ze volgde haar opleiding in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en heeft zich in het buitenland verder gespecialiseerd in preventie van hart- en vaatziekten. Zij schreef een proefschrift over de erfelijkheid van cholesterol en heeft diverse publicaties in (inter)nationale vakbladen.

Daarnaast heeft zij een bijzondere interesse in het vrouwenhart en schreef zij het boek Het Vrouwenhart. “Het vergroten van medische kennis bij het publiek, op een luchtige en leuke manier, is een van de belangrijkste eerste stappen in een succesvol preventiebeleid.” Om dit kracht bij te zetten treedt ze regelmatig op in de media, schrijft ze columns (onder andere voor Huisartsencservice en Losse Veter) heeft haar eigen tijdschrift: HeartLife Magazin. Daarnaast geeft ze lezingen voor publiek en professionals over gezondheid, leefstijl en natuurlijk het (vrouwen)hart. In haar kliniek biedt ze cardiologische zorg altijd in combinatie met actieve leefstijlbegeleiding.

Welke middelen leveren we af in de apotheek als het gaat om hartklachten of een hartinfarct bij een vrouw? Welke advies hoort daarbij? Wil je meer weten over het vrouwenhart geef je dan op voor deze thema-avond.

Aanmelden kan via bovenstaande button.
Gaat het om meerdere personen per apotheek dan graag per e-mail een bericht sturen naar: info@mbadviesenorganisatie.nl


Meer informatie of vragen?

Bel of mail dan even naar Monique Bomers, telefoon 06-10 90 70 35, of stuur een e-mail naar info@mbadviesenorganisatie.nl

INCOMPANY

Zorgen dat kennis en vaardigheden op peil blijven

Eenvoudig, doelgericht en voordelig: met hele team op cursus in de eigen apotheek of op een externe locatie.

Wilt u in de apotheek extra aandacht besteden aan een thema, een bepaalde groep cliënten of aan een speciaal project? Dat kan natuurlijk via de klassikale thema-avonden. Maar om een cursus of thema-avond echt helemaal te laten aansluiten op uw apotheek, organiseert MB advies & organisatie ook incompany cursussen en thema-avonden. Gewoon bij u in de apotheek. Of op een externe locatie met uw hele team, als dat beter past. En op een datum en tijdstip dat het jullie uitkomt. In principe zijn alle cursussen en thema-avonden van MB advies & organisatie geschikt om incompany te organiseren.


Meer informatie?

Neem contact op met MB advies & organisatie.

Contact

MB ADVIES EN ORGANISATIE

Opgericht in april 2017


Monique Bomers

Torendijk 8

7495 PX AMBT DELDEN

info@mbadviesenorganisatie.nl

Download: Privacyregelement

Privacyregelement

Download: Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden