> Homepage > Trainingen > Thema-avond Opiaten en verslaving, is het middel erger dan de kwaal?


Thema-avond

Opiaten en verslaving,

is het middel erger dan de kwaal?

Hier aanmelden

‘Ik ging zweten, trillen, werd misselijk, kreeg maagkrampen en paniekaanvallen. Ik rolde en kroop over de vloer van de pijn. Ik heb alles bij elkaar geschreeuwd. Ik wilde niet meer leven.’, zegt de 29-jarige Laura in een interview met de Volkskrant. Haar verhaal staat helaas niet op zichzelf. Het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum spreekt over een opmerkelijke stijging. Het SFK rapporteert een verdubbeling van het aantal gebruikers in de afgelopen 3 jaar en in de VS spreken ze van een epidemie, die verantwoordelijk is voor het wederom naar beneden bijstellen van de levensverwachting van Amerikanen. Waar hebben we het over? Het gebruik en de gevolgen van opiaten op recept en met name Oxycodon. Opioiden: feiten en fabels.

In deze cursus zullen we laten zien welke processen verantwoordelijk zijn voor de sterke stijging van deze middelen. Welke rol de apotheek daarin speelt en wat je als apothekersassistente kunt doen om jouw patiënt het leed van Laura zoveel mogelijk te besparen.

Spreker

Apotheker Raymond Brunink. Na zijn studie in Groningen heeft hij zich gespecialiseerd tot openbaar apotheker specialist. Daarna is hij werkzaam geweest bij verschillende apotheken in het oosten van het land.


Doelgroep
De avond is bestemd voor apothekersassistenten maar ook farmaceutisch consulenten, teamleiders en apothekers zijn welkom. Accreditatie voor assistenten is aangevraagd.

Programma
18:30 uur Inloop, koffie/thee met iets lekkers
19:00 uur Video Laura
19.05 uur Plenaire sessie deel 1
20:00 uur 15 min pauze
20:15 uur Plenaire sessie deel 2
21:00 uur Interactive quiz en discussie
21:15 uur Einde

Data
Woensdag 2 oktober - Hengelo [INSCHRIJVING GESLOTEN]
Woensdag 30 oktober – Zwolle
Woensdag 6 november – Groningen - Opgeven via website GAV: https://www.gavgroningen.nl/scholing/apothekersassistenten/groningen/
Woensdag 27 november - Deventer


Kosten per deelnemer: 79 euro (excl. BTW)
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website via: http://www.mbadviesenorganisatie.nl/


Meer informatie of vragen?

Bel of mail dan even naar Monique Bomers, telefoon 06-10 90 70 35, of stuur een e-mail naar info@mbadviesenorganisatie.nl

INCOMPANY

Zorgen dat kennis en vaardigheden op peil blijven

Eenvoudig, doelgericht en voordelig: met hele team op cursus in de eigen apotheek of op een externe locatie.

Wilt u in de apotheek extra aandacht besteden aan een thema, een bepaalde groep cliënten of aan een speciaal project? Dat kan natuurlijk via de klassikale thema-avonden. Maar om een cursus of thema-avond echt helemaal te laten aansluiten op uw apotheek, organiseert MB advies & organisatie ook incompany cursussen en thema-avonden. Gewoon bij u in de apotheek. Of op een externe locatie met uw hele team, als dat beter past. En op een datum en tijdstip dat het jullie uitkomt. In principe zijn alle cursussen en thema-avonden van MB advies & organisatie geschikt om incompany te organiseren.


Meer informatie?

Neem contact op met MB advies & organisatie.

Contact

MB ADVIES EN ORGANISATIE

Opgericht in april 2017


Monique Bomers

Torendijk 8

7495 PX AMBT DELDEN

info@mbadviesenorganisatie.nl

Download: Privacyregelement

Privacyregelement

Download: Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden